Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
11
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Architecten klagen gemeente Delft aan

Een verzameling architectenbureaus hebben bezwaar gemaakt richting het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Delft. De aanbestedingsprocedure van een nieuw stadskantoor en stationshal zou volgens de bureaus niet volgens de eigen regels zijn verlopen. De architecten vorderen via een kort geding dat de selectie alsnog op een eerlijke en juiste wijze zal plaats vinden.

De drie bureaus zijn Kraaijvanger Urbis. Mecanoo en Soeters Van Eldonk Ponec. Rudy Uytenhaak was als vierde in de race en kreeg uiteindelijk de aanbesteding aangewezen. Kraaijvanger is als eerste van de drie architecten richting de gemeente gestapt. Hij vond de beoordeling van de offertes zeer onduidelijk. "Uit hetgeen over die beoordeling tot nu toe bekend is gemaakt. komt naar voren dat niet volgens de eerder gestelde regels is beoordeeld. Hierdoor is er geen sprake meer van een eerlijke wedstrijd". aldus Kraaijvanger in de Aanbestedingskrant.

Soeters van Eldonk Ponec: "Als de gemeente zegt de uitslag tot op drie cijfers achter de komma te bepalen. moet je niet ineens gaan afronden." Het alles gaat om een project van zo'n 45 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.