Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
09
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
2
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Armoedige omstandigheden theeplantages Unilever

Armoedige omstandigheden theeplantages Unilever

De plantages in India, waar Unilever zijn thee vandaan haalt, hebben het duurzaamheidskenmerk van Rainforest Alliance, maar zijn niet duurzaam. Uit onderzoek van BBC blijkt dat er op de plantages in het noordoosten van India ondervoede volwassenen en kinderen werken die onbeschermd gif rondspuiten.

Dhaval Buch, CPO bij Unilever, zegt dat zijn bedrijf al langer weet dat er veel verbeterd kan worden aan de werkomstandigheden op theeplantages. Unilever is ruim een jaar geleden, samen met andere organisaties, begonnen met een programma om daarin verbetering aan te brengen. “Dat er op een aantal plekken nog veel werk te doen is, wisten we al, maar de omvang van de problematiek in Assam kenden we nog niet”, aldus Buch tegen FD.nl.

Veel tijd
Het kost volgens Buch veel tijd om alle 10.000 leveranciers waar Unilever wereldwijd thee koopt op het niveau te krijgen dat Unilever wenselijk vindt. “We beginnen met de top 200 leveranciers en de plantage in Assam maakt daarvan geen onderdeel uit”, vervolgt de CPO. Concrete acties zijn daarom nog niet genomen naar aanleiding van de BBC-onthulilngen. “We willen het grondig en goed doen en dat proces kost tijd.”

Rainforrest Alliance
Unilever blijft tijdens het proces thee verkopen met het Rainforrest Alliance-keurmerk, terwijl het bedrijf niet kan garanderen dat dit keurmerk terecht verkregen is. “We kunnen helpen de problemen op te lossen, of we kunnen onze handen er helemaal van aftrekken. Als we dat laatste doen, gebeurt er sowieso niets, dus kiezen wij ervoor betrokken te blijven” concludeert Buch.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

 • Peter_Inkoopadviezen | 20-09-2015 om 07:50

  Zondagmorgen. Ik lees iets over bestrijdingsmiddelen en thee.
  Verrek, zit ik net te drinken, Gekocht op de plantage waar ik in februari was. Even verder lezen… Over een onverschillige CPO, en keurmerkjes als etiketverfraaing.
  De CPO veronderstelt dat wanneer Unilever zich terugtrekt er sowieso niets gebeurd. Alsof alleen gewetenloze partijen dan in die vrijgekomen markt zouden stappen.
  Hij is onwetend waar het gaat om de omstandigheden in de keten, en hij overschat zijn dominantie.

 • Peter_Inkoopadviezen | 20-09-2015 om 07:52

  Jaja…, gebeurt is met een thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.