Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Asics richt zich op duurzaam chemicaliëngebruik

Asics, een sportkledingmerk uit Japan, heeft een strategisch partnership gesloten met het Zwitserse bedrijf Bluesign Technologies. De sportkledingproducent wil zo het gebruik van duurzame materialen en chemicaliën in zijn productieproces versnellen. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Asics past hiervoor het Bluesign-systeem chemcialiënmanagement toe in zijn gehele supply chain. Het Bluesign-systeem wordt wereldwijd door vijfhonderd bedrijven gebruikt en gaat het gebruik van schadelijke substanties vanaf het begin van het productieproces tegen. Daarnaast zet het systeem standaarden voor een milieuvriendelijke en veilige textielproductie.

Tools
Het systeem maakt gebruik van verschillende tools. Zo zal Asics de bluefinder- en blueguide-tool toe gaan passen. Bluefinder zorgt ervoor dat leveranciers een database van chemicaliën kunnen raadplegen die de bluesign-goedkeuring hebben ontvangen. Door de blueguide-tool te gebruiken, wordt Asics ondersteund bij het selecteren van duurzame materialen.

Duurzame materialen
Op deze manier krijgen de sportkledingproducent en zijn leveranciers toegang tot een selectie van duurzame materialen, stoffen en accessoires die zijn geproduceerd in geverifieerde fabrieken die gebruik maken van veilige chemicaliën.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.