Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
09
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Inkoop
Soort:

Australië waarschuwt voor dalende prijs ijzererts

De Australische centrale bank heeft gewaarschuwd voor een daling van de prijs van ijzererts. In China heeft de vraag naar de grondstof voor staal een piek bereikt. Dat heeft de bank berekend. Australië is erg afhankelijk van de ijzerertsmarkt. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Dit blijkt uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Australische centrale bank. Daarin staat dat China het hoogtepunt heeft bereikt als het gaat om de staalconsumptie. Volgens de bank zal dit gaan zorgen voor een daling van prijzen van ijzererts. China is namelijk een grootverbruiker van metalen en had altijd veel invloed op de ijzerertsprijs.

Daling
Deze waarschuwing bleek al meteen een stempel te drukken. Handelaren leken alvast een voorschot te nemen op de verwachte daling van de vraag. De prijs van een ton ijzererts voor levering in de Chinese havenstad Qingdao zakte met ruim 4 procent naar 68,85 dollar. Dat is de grootste daling sinds mei en de prijs is daarmee weer terug op het niveau van eind juli. En dat terwijl de Australische bank niet had aangegeven wanneer en met welk percentage de prijzen zouden gaan dalen.

Grootste exporteur
Australië is de grootste exporteur van ijzererts en wordt op de voet gevolgd door Brazilië. De economie in Australië is erg afhankelijk van ijzererts en een beweging in de prijs kan dan ook veel invloed hebben op de Australische dollar. Het is daarom logisch dat centrale bankiers veel belangstelling hebben voor deze grondstof.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.