Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kelly Hulshof
Dossier: Inkoop
Soort:

Autofabrikanten gaan samen inkopen

Autofabrikanten General Motors (GM) en Peugeot hebben aangekondigd hun banden verder aan te willen halen. Op het gebied van inkoop zullen de twee bedrijven nu nog meer gezamenlijk optrekken.

De twee autobedrijven zijn in februari van vorig jaar samen gaan werken om de winst te herstellen uit hun Europese verkopen. Vooral omdat de vraag van de consument naar auto’s enorm gedaald is in de nasleep van de economische crisis.

Besparende maatregel
De CEO van Peugeut, Philippe Varin, en GM Europe interim-president Stephen J. Girksky maakten in een persconferentie bekend dat ze twee miljard dollar hopen te besparen met de gezamenlijke inkoop. Daarnaast verwachten ze dat de omzet verbetert in de loop van het vijfjarencontract. Het contract betreft het gezamenlijk inkopen van onderstellen, belangrijke onderdelen voor de compacte modellen en lokale inkoop van onderdelen en diensten.

Verliezen
In de eerste helft van 2012 heeft Peugeot ongeveer één miljard dollar verloren. Bij GM was dat zelfs 13 miljard dollar sinds het jaar 1999. Als een gevolg van deze grote verliezen heeft Peugeot aangekondigd in 2014 één van de autofabrieken in Frankrijk te gaan sluiten. Ook wordt het personeel met 17 procent teruggedrongen. GM gaat als maatregel tegen de slechte cijfers een fabriek in Duitsland twee jaar eerder dan gepland sluiten.

Daarnaast gaat Peugeot het werk leiden op een driedelig platform dat beide autofabrikanten gaan gebruiken om een reeks compacte auto’s te maken. Het plan is om die in 2016 om de markt te brengen.

Door Kelly Hulshof
 Kelly Hulshof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.