Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Aviko draait de rollen om

Aviko draait de rollen om

De rollen tussen supermarkten en leverancier lijken omgekeerd. Aviko probeert, door bepaalde producten niet te leveren, hogere prijzen te bedingen. Dat lukte de aardappelverwerker al bij Albert Heijn, maar ook in de Jumbo-filialen zijn bepaalde producten niet meer te verkrijgen. De website Boerenbusiness meldt dat de onderhandelingen nog lopen tussen Jumbo en Aviko.

Boycots tussen supermarkten en leveranciers komen regelmatig voor, maar meestal is het de supermarkt die de leverancier onder druk zet. Onlangs boycotte Jumbo nog de groenten van Hak om lagere prijzen af te dwingen.

Inmiddels neemt de kritiek op de agressieve inkoop van Jumbo toe. A-merken zien dat de keten te weinig rendement oplevert. Dit komt mede omdat de supermarktketen niet met aanbieden werkt. Deze aanbiedingen kunnen zorgen voor volumeverkoop, waardoor leveranciers investeringen terug kunnen verdienen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.