Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Aviko Potato stelt contractprijzen naar beneden bij

Aviko Potato stelt contractprijzen naar beneden bij

Aviko Potato heeft de contractprijzen voor de oogst van 2015 naar beneden bijgesteld. De leveringsperiode bepaalt de exacte verlaging. De aanpassing van de prijs ‘af land’ (augustus – oktober) is het grootst. De prijzen verderop in het bewaarseizoen zijn gelijk gebleven, zo schrijft Boerenbusiness.nl in gesprek met directeur Dick Zelhorst.

Aviko Potato verzorgt de inkoop van aardappelen, het kwaliteitsbeheer en de logistieke organisatie voor de Aviko groep in West-Europa. De totale omzet van Aviko Potato bedraagt 1.700.000 ton aardappelen per jaar.

Contractprijzen
“Bewaren is duur, en daarom moet dat in de contractprijzen terugkomen. De prijs wordt daarom aan het einde van het seizoen stabiel gehouden”, aldus Zelhorst. 'Af land' ontvangt de teler €97,50 per ton en bij levering in week 13 uit de schuur levert dat €130,50 per ton op.

Inkomensstabiliteit
Volgens Zelhorst is de vraag naar vaste prijscontracten groeiende. Telers zouden hiervoor zelfs het liefst meer tonnen per hectare willen leveren. “Voor de teler betekent het meer inkomensstabiliteit. Maar ook voor ons geven meer tonnen tegen een vooraf bekende prijs meer zekerheid.”

Bonussen
Bij een levering van 45 tot 50 ton per hectare, met een vaste prijs, ontvangt de teler een vaste prijspremie van €5,- per ton. ‘Ook telers die een goede kwaliteit leveren en toegewijd zijn, kunnen een extra bonus verwachten’, stelt Zelhorst.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.