Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
05
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door ANP
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Balkenende: Aanbestedingsregels eenvoudiger maken

Minister-president Balkenende vindt dat de aanbestedingsregels en -procedures vereenvoudigd moeten worden zowel Europees als in Nederland. Hij zei dit tijdens de Keek op de Dag maandag 25 mei.

Balkenende:  ‘Overmatige regelgeving uit Brussel hindert het ondernemerschap onnodig. Daarom heeft  voorzitter Barosso van de Europese Commissie onlangs een lijst met 60 concrete voorstellen gekregen om de Brusselse regelgeving minder complex te maken. Het Nederlandse bedrijfsleven zou een half miljard besparen als Brussel mijn  voorstellen overneemt. Dat zou een enorme steun in de rug zijn  voor het bedrijfsleven, zeker in deze tijd van economische crisis.’

De zestig voorstellen van premier Balkenende beslaan veel verschillende terreinen zoals arbeidsomstandigheden, milieu, jaarrekeningen maar ook aanbestedingen.
Volgens Balkenende zijn de aanbestedingsprocedures en -regels veel bedrijven een doorn in het oog. ‘Het doel is op zich begrijpelijk. Wij willen immers concurrentie via faire spelregels zodat onze bedrijven ook kans maken op opdrachten in andere landen. Maar de regels schieten nu hun doel voorbij. De kosten om mee te doen en offertes uit te brengen zijn zo hoog en de procedures zo ingewikkeld dat bedrijven eraf zien om mee te doen . 

Klik hier om het volledige bericht te lezen

Verschenen op: "cdavandaag.nl"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.