Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
7
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Ballast Nedam dreigt failliet te gaan

Het bouwbedrijf Ballast Nedam dreigt failliet te gaan. Een bijkomend gevolg is dat dit de hele keten van leveranciers, opdrachtgevers, kredietverschaffers en aandeelhouders in problemen brengt. Het was al bekend dat Ballast Nedam een verlies heeft van 35 miljoen euro tot 45 miljoen euro. Woensdag kondigde het bedrijf aan dat de publicatie van de jaarcijfers met vier weken is uitgesteld.

Ballast Nedam is de spil in veel grote bouwprojecten. Als het bedrijf omvalt, moeten opdrachtgevers nog maar afwachten of hun gebouwen worden afgeleverd. Ook onderaannemers en leveranciers die op krediet leveren, hebben dan een ernstig probleem.

Grote risico’s 
De grootste probleemprojecten zijn de A15 Maasvlakte Vaanplein en A2 Maastricht. Ballast Nedam heeft hier te grote risico’s genomen bij de aanbesteding, waardoor de uitgaven voortdurend hoger blijken uit te komen dan de opbrengsten. Nieuwe tegenvallers zorgen ervoor dat de solvabiliteit van het bedrijf lager uitkomt dan verwacht. In de markt geldt een kapitaalbuffer van 20% als absolute ondergrens om voor nieuwe opdrachten in aanmerking te komen, zo schrijft FD.nl.

Uitstel van executie
Bestuursvoorzitter van Ballast Nedam Erik van der Noordaa heeft door het uitstel van de jaarcijfers nog vier weken de tijd om met een oplossing te komen. Ballast Nedam moet op zoek naar nieuw kapitaal of een koper vinden die bereid is de schulden over te nemen.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

 • Anoniem | 22-03-2015 om 21:07

  Als Ballast valt dan krijgt VOF partner Strukton (in A15 en A2 ) het ook als hoofdelijk
  Aansprakelijke erg moeilijk

 • Anoniem | 27-03-2015 om 18:16

  Weer die kleintjes

 • Anoniem | 27-04-2015 om 18:23

  Incompetentie, grootheidswaanzin, fraude……ik heb er 20 jaar voor gewerkt en begrijp niet dat ze al eerder op de fles zijn gegaan.
  Voorbeeldje….onze directeur zorgde ervoor dat BN een bedrijf kocht in Duitsland.
  Nog geen jaar later was het bedrijf al gesloten, gevolg onze directeur klom een trap hoger bij BN en kwam daarna terecht in de raad van bestuur…begrijpe wie kan.
  Inmiddels heeft hij BN verlaten…..

 • Anoniem | 09-09-2015 om 22:50

  lekker

 • Anoniem | 09-09-2015 om 22:52

  knutselsmurfen zijn het ze vernielen alles

 • Anoniem | 09-09-2015 om 22:57

  voorzitter maar betalen of niet?

 • Anoniem | 12-11-2015 om 21:06

  Laten de schuldeisers hun vorderingen als investeerders voor 80% in aandelen omzetten, want ze krijgen ook niet meer bij een faillissement van BN.
  Ook de overheid dient hier aan te voldoen het gaat tenslotte om werk voor zon 2800 mensen en nog veel meer toeleveranciers.
  Daardoor stijgt het aandeel en komt er weer kapitaal in BN, waarvoor vanaf nu langs wettelijke regeling een betere bescherming van toepassing moet worden verklaard door de bestuurders en leidinggevenden en calculators hoofdelijk aansprakelijk te stellen, alsof zij ondernemer zijn. Wie dat niet wil nu op staande voet ontslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.