Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Bancaire leningen moeten worden aanbesteed

Bancaire leningen moeten moeten aanbesteed. Dit is duidelijk geworden na contact tussen het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie. Veel decentrale overheden gingen er tot dusver van uit dat er geen plicht was bij dit soort leningen om aan te besteden. Dit omdat financiële diensten van de plicht zijn uitgezonderd. zo meldt Europa Decentraal.


Al langer is er onduidelijkheid rond de bancaire leningen. Navraag van het ministerie maakte meer duidelijk. De Europese Commissie is van mening dat bancaire leningen niet vallen onder de uitzonderingen van financiële diensten. zoals beschreven in artikel 16 van Richtlijn 2004/18/EG.

De leningen kunnen volgens de Commissie namelijk probleemloos worden aanbesteed. Enkel wanneer er verhandelbare vermogenstitels betrokken zijn in het verhaal. kan de lening onder de uitzondering vallen. Mochten Nederlandse overheden toch besluiten om dit niet aan te besteden. dan bestaat de kans dat de Europese Commissie een inbreukprocedure tegen Nederland start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.