Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
04
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort: ,

Banenmarkt voor inkopers blijft groeien

De banenmarkt lijkt voor inkopers steeds interessanter te worden. Het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2015 is gestegen met 7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De vraag naar inkopers is ten opzichte van 2013 zelfs met 16% gegroeid. De meeste vraag gaat momenteel naar tactische en strategische inkopers, dat blijkt uit een analyse van InkopersCafe.nl.

De toenemende vraag vanuit de overheid en de aanhoudende productiegroei zijn mogelijke verklaringen voor de positieve stijging in het aantal inkoopvacatures. De Nevi-inkoopmanagersindex staat al sinds juli 2013 aanhoudend in de groene cijfers. Hoogleraar Arjan van Weele stelt dat deze positieve trend onverminderd zal doorzetten in 2015.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Jasper M | 09-04-2015 om 12:32

    Interessant! Is uit deze analyse ook gebleken in welke markten dit voornamelijk zit? Ik kan mij namelijk zomaar voorstellen dat nu (bijvoorbeeld) de ontwikkelingen mbt sociaal domein zorgen voor een flinke toename in inkoopvacatures. Maakt dit ook een merkbaar onderdeel uit van de totale toename?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.