Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
03
15
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkoop
Soort:

Banenruil is duurzaam, bespaart op inhuur en kilometers

Max Boodie is eigenaar en oprichter van Banenruil.nl. Het concept Banenruil heeft twee toepassingen. Het is een arbeidsbemiddelingsplatform voor individuele werknemers (bijvoorbeeld individuele inkopers) en een instrument om externe inhuur te voorkomen door eerst snel en slim intern op beschikbaarheid te controleren. Boodie ziet dat ruim 10% van de deelnemers op het platform inkoper zijn. Voldoende keuze dus voor de ‘ruilbaan zoekende inkoper’. Boodie zelf is geen onbekende in inkoopland. Of dit een rol speelt? Zou best kunnen. Dankzij zijn inkoopnetwerk weet hij inkopers ook te interesseren voor de tweede toepassing: het voorkomen  van externe inhuur. Volgens Boodie “de ideale inkoopbesparing voor inkopers is het niet inkopen… “

Dit artikel is een nadere kennismaking met de Banenruil startup dat er trots op is `gerenommeerde partijen als Monsterboard, De Baak, IXLY en Boontje Arbeidsrecht Advocaten als partners aan zich te binden´, aldus Boodie in gesprek met InkopersCafe.nl.

Geen vreemde vogel in inkoopland
“Ik ben na bijna 20 jaar inkoop wel aardig bekend met inkoopland”. Boodie richt in 1996 de inkoopadviesclub van Berenschot op. Tot 2004 zwaait hij daar met de scepter en laat een erfenis achter die bestaat uit diverse publicaties naar aanleiding van zijn spraakmakende columns in de toenmalige Deal! en de destijds unieke grootschalige onderzoeken naar World Class Purching. Vanaf 2005 is hij oprichter en eigenaar van DPA Supply Chain, onder andere bekend van de Best of Supply Chain en Best of Public Procurement benchmarkonderzoeken. Recent schreef hij samen met twee auteurs het inmiddels standaard werk voor flexibele inhuur. Begin 2016 verwacht hij zijn inkoopgerelateerde promotieonderzoek af te ronden onder begeleiding van Prof. Kamann en Prof van der Veen.

Banenruil matching software om inhuur te voorkomen
Eigenlijk heeft de eerste toepassing niets met het ruilen van banen te maken maar omdat de Banenruil-software gebruikt wordt neemt Boodie - praktisch als hij is als ondernemer- dit gewoon in een moeite mee. “Wellicht dat we dit nog een keer gaan labelen als Great People (human capital optimizers), maar eerst maar even volume maken,” vervolgt Boodie. “Wat we doen is simpel. Organisaties huren regelmatig en veel extern in. Wij vergelijken de specificaties van die inhuurvraag met wat HR afdelingen weten van de eigen werknemers. We stellen met onze slimme Banenruil-software in seconden vast of er een match is en dan wordt er - ook met slimme technologie – razendsnel uitgevraagd of de interne kandidaat beschikbaar is. Het was Imtech Inkoopdirecteur Dik Geelen die ons op het juiste spoor hielp en we zijn hem daar enorm dankbaar voor.”

Banenruil voor de inkopers zelf
“Tweede toepassing is het individueel ruilen van medewerkers, in plaats van de traditionele vormen van arbeidsbemiddeling. Er zijn veel redenen waarom medewerkers van baan wisselen. Men had tot voor kort eigenlijk maar twee opties: opzeggen en een andere baan zoeken óf opzeggen en als freelancer beginnen. Sinds kort kan er ook van baan geruild worden. Ruilen is het fenomeen van nu, waar gebruik het nieuwe bezit is. Banenruil.nl is hét platform waar werknemers zich zelf aanmelden als ze in de markt zijn voor een andere vergelijkbare functie en niet hun huidige baan zomaar willen opzeggen. Banen zijn vaker dan gedacht inwisselbaar. Via de software van banenruil.nl wordt er een match gemaakt. "Niet alle inkoopfuncties lenen zich voor banenruil,” daar is Boodie eerlijk over: “De inkoopmanager van brandstof bij KLM is lastig te matchen. Vanwege de uniekheid van de functie qua niveau en specialisme. Maar tegelijk vinden wij: niets is onmogelijk. Mensen bepalen zelf of hun baan ruilbaar is. Banenruil.nl is ingericht met het motto: “do it yourself.” Met voor de handliggende voordelen voor werknemer, werkgever en maatschappij”.

Zoals bij een relatie site
Net als op datingsites zoals Pepper of Relatieplanet kunnen banenruilers na registratie zelf in hun gematchte profielen bekijken en daarmee in contact komen. Dat kan dankzij de software helemaal zonder hulp van mensen, maar indien gewenst kunnen onze professionele HR-experts het proces begeleiden. “Onze strategie is dat wij ons richten op werknemers binnen goed ruilbare clusters, zoals: finance, IT, HRM, techniek, inkoop en logistiek. Als het gaat over inkoop, dan focussen we ons vooral op non-product related inkoop. Wij houden rekening met mogelijke gevoeligheden zoals het klantenbestand en de leveranciers. Je kunt bij non-product related inkopers bijvoorbeeld denken aan een inkoper van de GasUnie in Groningen die van baan ruilt met een inkoper van Thales uit Hengelo. Wij checken altijd of het om een gelijkwaardige ruil gaat. Het gevolg zijn kwalitatieve verbeteringen: inkopers gaan vrolijker naar hun werk, ze zijn fitter en er is minder ziekteverzuim.” Ook als reistijd niet het belangrijkste argument is – de site doet dat wel vermoeden – dan kan dat natuurlijk. Als banenruiler ben je zelf verantwoordelijk voor het aangeven van je ruilcondities en als je je reistijd niet vervelend vindt dan geef je dat gewoon aan in je profiel.

Besparen op kilometers
Banenruil.nl heeft uitgerekend dat er in Nederland 1,2 miljoen potentiële ruilers zijn, die per persoon  tientallen woon-werkverkeer kilometers kunnen besparen. Met alle voordelen op reiskosten, milieu en tijdbesteding van dien. “Het is onze ervaring dat alleen al hierom werkgevers bereid zijn om naar het idee van banenruil te luisteren. Banenruil is nog steeds voor veel mensen nieuw en dat is altijd eng of spannend.” Boodie ziet dat banenruil.nl dé oplossing is voor mobiliteit op de arbeidsmarkt. “Ons idee vraagt om dappere werknemers. ” Patrick Molendijk werkt als procurement professional voor het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft eerder contact gehad met banenruil.nl: “Je moet lef en ballen hebben. Niet alleen om je reisafstand te verkorten, maar het kan ook zijn dat je bij je huidige werkgever aan je plafond zit en je niet verder kunt ontwikkelen. Ook dan kun je gaan banenruilen.”

Met een gerust hart
Inkopers hoeven niet bang te zijn dat hun baan in gevaar komt door Banenruil.nl. Het platform heeft verschillende veiligheden ingebouwd om met een gerust hart bij de werkgever aan te kloppen over een eventuele banenruil. “Zo kan er via de site anoniem een mail verstuurd worden naar de werkgever en wordt het proces begeleidt door onze professionele HR-mensen. Er kan ook altijd eerst een proefruil worden gedaan om te zien wat voor vlees men in de kuip heeft.”

Banenruil is `hot` binnen de Rijksoverheid
Publieke inkopers zijn al gewend om te ruilen van baan door eerdere vergelijkbare initiatieven. Nu is Banenruil.nl ‘the next big thing’ met hun propositie voor de arbeidsmarktmobiliteit. Boodie legt uit: “de voormalige CPO van de Rijksoverheid, Siep Eilander, is een van de eerste mensen die ik sprak over onze propositie. Hij was ook een van de eerste die het idee omarmde. Via hem kwamen we bij de Chief HR-manager van het Rijk, Olav Welling, hij geeft aan dat zeker bij de Rijksoverheid banenruil een uiterst geschikt instrument is gezien de afspraken met de bonden over werkgarantie. Ruilen is dan het fenomeen om meer mobiliteit binnen de publieke arbeidsmarkt te krijgen. Voor de overheid is banenruil.nl met haar software eigenlijk onmisbaar. Het is anders een bijzonder arbeidintensief traject voor HR afdelingen, die vaak wel wat anders te doen hebben”, aldus Boodie.

In het nieuws
Banenruil is de laatste tijd vaak in het nieuws. Zo was het initiatief van Boodie onderwerp van gesprek in bijvoorbeeld de Telegraaf, Volkskrant, maar ook op BNR en recent op NOS op 3. Inkopers zijn welkom om de website www.banenruil.nl te bezoeken.

Dit artikel is tot stand gekomen naar aanleiding van de samenwerking tussen InkopersCafe.nl en Banenruil.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.