Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
09
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Basisgegevens voor aanbestedingen mogelijk via erkenningssysteem

Minister Wijn van Economische Zaken zal komende week de Aanbestedingsweet door de Tweede Kamer proberen te loodsen. maar de PvdA en VVD zullen dan tevens aandringen op een ‘Belgisch model’. Dit houdt in dat er een onafhankelijk instituut een erkenningssysteem zal hanteren. waardoor inschrijvers slechts ??n keer per drie jaar formulieren invullen en hun solide bedrijfsvoering aantonen. Veel basisgegevens hoeven hierdoor niet keer op keer bij een aanbesteding te worden geleverd. De werking van dit instituut zorgt in België jaarlijkse voor een besparing van tientallen miljoenen.

Het voorstel van Wijn zal vermoedelijk zonder problemen door de Kamer komen en heeft grote gevolgen voor de aanbestedingspraktijken in de bouw. Bedrijven zijn verplicht een Covog-verklaring te hebben. Daarnaast komt de Raad van Arbitrage geheel buiten spel te staan en de verplichte Bibob-aanvraag bij verdachte gevallen komt te vervallen.

VVD’er Charlie Aptroot laat op Cobouw.nl weten in PvdA een goede partner te hebben gevonden voor hun erkanningssysteem. Ze hebben nog slechts ??n stem nodig hebben voor een meerheid in de Kamer. Het is volgens Aptroot onzin om bij iedere aanbesteding alle informatie aan te vragen. Basisgegevens kunnen vastgelegd worden en geupdate om de zoveel tijd. Dit zal volgens hem ook de concurrentie ten goede komen.

bron: Cobouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.