Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
03
10
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: E-procurement
Soort:

Basware breidt Connectivity-diensten uit

Basware heeft haar Basware Connectivity-diensten uitgebreid met nieuwe e-procurement-functionaliteit. De Basware Connectivity dienst omvat het gehele purchase to pay proces – van catalogiseren en inkoop tot einvoicing – en ondersteunt volledige integratie met de bestaande voorraad - en resource managementsystemen van een organisatie.

Basware Connectivity for Procurement verbetert de samenwerking tussen afnemer en leverancier met nieuwe mogelijkheden, zoals:

 • Purchase Message Exchange:
  • Integratie van elektronische orderonderhandelingen binnen het ecosysteem van afnemer en leverancier;
  • Het terugdringen van fouten door handmatige orderverwerking en toegang tot een volledig inzichtelijk en toetsbaar proces.
 • Catalogue Exchange:
  • Ondersteunt het elektronisch aanleveren van leverancierscatalogi aan de inkoopomgeving van de afnemer, waardoor het aantal items in de catalogi sterk toeneemt;
  • Supplier Self Service biedt de mogelijkheid om content 24/7 te uploaden;
  • Ondersteunt de strikte handhaving van contractvoorwaarden en -prijzen.

Het uitwisselen van elektronische factuur- en inkoopberichten automatiseert foutgevoelige handmatige processen en verbetert zo de datanauwkeurigheid aanzienlijk. Basware Connectivity creëert digitale documenten in een inkoopsysteem en stuurt deze direct naar de factuurverwerking. Op die manier ontstaat volledige inzichtelijkheid in het proces, inclusief een audit-traject. Digitale transacties ondersteunen geautomatiseerd orderbeheer en automatische factuurverwerking én betaling, zonder handmatige tussenkomst. Door de inkoop- en factuurprocessen te digitaliseren, kunnen afnemers geplaatste bestellingen en binnengekomen facturen in 90% van de gevallen automatisch vergelijken.

“Door deze uitbreidingen is Basware Connectivity de eerste purchase to pay oplossing waarmee organisaties hun volledige inkoopproces naar een elektronische omgeving kunnen omzetten. Dit alles volledig geïntegreerd met bestaande voorraad- en financiële managementsystemen”, zegt Esa Tihilä, Senior Vice President bij Basware. “Elke transactie tussen systeem, intern of extern, zorgt voor vertraging en de kans op fouten. Door deze processen met Basware Connectivity te automatiseren, minimaliseren afnemers en leveranciers het aantal procesfouten. Bovendien zijn ze bij effectieve inzet in staat om de proceskosten te halveren.” Leveranciers kunnen de orderafhandeling en factuurcycli via elektronische processen sterk verkorten. Dat leidt tot bovendien tot snellere betalingen en een betere cashflow. Verder kunnen zijn facturen samenstellen op basis van de bestelgegevens. Deze aanpak zorgt ervoor dat facturen correct zijn en maakt creditnota’s overbodig.

Bron: persbericht Basware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.