Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
11
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Economie
Soort:

Bedrijven betalen rekening steeds sneller

Grote bedrijven betalen midden- en kleinbedrijven steeds sneller. Dat blijkt uit een onderzoek van bedrijfsinformatieverzamelaar Graydon. In gemiddeld 40,6 dagen betalen grootbedrijven in Nederland hun rekening aan een mkb’er. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De grote bedrijven staan al enkele jaren zowel politiek als maatschappelijk onder druk om hun betaalgedrag te verbeteren. Zo is er afgelopen juli een nieuwe wet van start gegaan die grootbedrijven verplicht om de rekening aan mkb’ers binnen zestig dagen te voldoen.

Daling zet door
Volgens Graydon was er al sprake van een daling van de betalingstermijnen, maar deze zet zich nu door. Grote Nederlandse bedrijven betalen hun rekeningen na gemiddeld 40,6 dagen. Mkb’ers doen er iets langer over en betalen de grote bedrijven na gemiddeld 41,5 dagen. Twee jaar geleden was dat nog 42,5 dagen.

Verschillen sector
Volgens het onderzoek van Graydon zijn er per sector en per regio grote verschillen te zien. Zo doen transport- en energiebedrijven er relatief lang over om hun facturen te betalen, namelijk 44,3 en 44,0 dagen. De zorg- en vastgoedsector betaalt juist weer snel, 38,7 dagen.

Zeeland betaalt snel
De snelst betalende provincie is Zeeland en betaald na gemiddeld 37,7 dagen. Bedrijven uit Flevoland doen er, volgens het onderzoek, vijf dagen langer over dan Zeeland om hun rekeningen te betalen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.