Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

Bedrijven gooien traditionele pc het raam uit

In Europa, het Midden-Oosten en Azië (EMEA) zijn thin client-systemen bezig met een  opmars. Het aantal bestellingen van dit type pc steeg het afgelopen jaar met 9,2 procent.

Thin client systemen, feitelijk ‘uitgeklede’ desktop-pc’s die voor reken- en opslagcapaciteit afhankelijk zijn van een centrale server, worden vooral veel gebruikt door kantoorpersoneel. De markt voor traditionele desktop-pc’s (‘fat clients’) krimpt, maar marktonderzoek- en adviesbureau IDC voorspelt dat de zendingen van thin client systemen dit jaar met 6,2 procent zullen groeien. 

Populair
Er zijn verschillende redenen waarom thin client systemen aan populariteit winnen. Zo zijn ze bijvoorbeeld een stuk goedkoper door minder zware systeemeisen, lage onderhoudskosten en een lager stroomverbruik. Ook het eenvoudige beheer zien veel bedrijven als een groot pluspunt. 

HP en Dell domineerden vorig jaar de thin client-markt in EMEA, zij waren samen goed voor 55 procent van de totale omzet. Volgens IDC is er nog veel groeipotentieel voor de thin client-markt in de EMEA-regio. Het snelst groeit de markt momenteel in Frankrijk, Duitsland en Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.