Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
04
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Bedrijven krijgen certificaat voor duurzaam beton

Certificeringsbedrijf Kiwa heeft de eerste certificaten voor BetonBewust|CSC uitgereikt aan drie bouwconcerns. Deze bedrijven kunnen daarmee aantonen dat het beton dat zij produceren en inkopen, voldoet aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Kiwa heeft de certificaten uitgereikt aan betonmortelfabrikanten Mebin en CRH/Cementbouw en producent van kanaalplaatvloeren VBI. De bedrijven voldoen aan de eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen en grondstoffen, kwaliteit, milieumanagement en minder milieubelasting. De bedrijven houden bij de productie en gebruik van het betonproduct ook rekening met mensenrechten, veiligheid, impact op de omgeving en arbeidsomstandigheden.

Duurzaamheid volgens Van Weele
Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol binnen Inkoop. In een eerder artikel op InkopersCafe.nl stelde Arjan van Weele, hoogleraar inkoopmanagement, dat duurzaamheid binnen inkoop belangrijke productvernieuwingen teweeg kan brengen. Leveranciers bepalen 20 tot 40 procent van de totale milieuvoetafdruk van een onderneming. Van Weele vindt daarom dat, als een onderneming zich gaat focussen op duurzaamheid, de afdeling Inkoop hier ook bij betrokken moet zijn. De uitdaging is om samen met je leveranciers veel schoner te produceren. Voor de drie bouwconcerns is het BetonBewust|CSC-certificaat al een stap in die richting.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.