Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Bedrijven kunnen met kennis energiemarkt kosten besparen

Bedrijven die kennis hebben van de ontwikkeling van de energiemarkt kunnen veel energiekosten besparen. In het Financieele Dagblad geeft Hans Mart Groenen. directeur van Nuon Business. uitleg hoe er voordeel te halen valt uit de zachtere winter. Daardoor is de energieprijs momenteel flink gedaald.


"Gas voor levering in 2008 is sinds vorige zomer een kwart goedkoper geworden. Een middelgroot bedrijf. dat een miljoen kubieke meter aardgas per jaar gebruikt. kan op basis van de huidige prijs al snel een paar ton besparen. Bij dat soort bedragen moet je je er als bedrijf toch echt in verdiepen." Ondernemingen die in de afgelopen jaren een contract hebben afgesloten betalen nu de hoofdprijs.

Bij de Nederlandse Spoorwegen staat het stroomverbruik bovenaan de agenda. zo laat een woordvoerder aan het Dagblad weten. "Wij nemen bijna 1.5% van de elektriciteit af in Nederland. Het is een verschrikkelijk belangrijk thema voor ons. De energie die normaal verloren gaat als een trein remt vangen we op en wordt weer gebruikt bij het optrekken. Ook trainen we machinisten in het zuinig rijden met een trein."

Lees hier het volledige artikel uit Het Financieele Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.