Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Bedrijven moeten tijd krijgen voor indienen gunning

De rechter heeft wederom een grote aanbesteding stevig op de vingers getikt door een ernstige fout. Het betrof ditmaal Saver. dat bedrijven te weinig tijd had gegeven om hun gunning in te dienen. Hierdoor werden oude leveranciers bevoordeeld en was er geen sprake van een eerlijke aanbesteding. De rechter stelde de gedupeerde in het gelijk. maar liet geen nieuwe aanbestedingsprocedure starten. In vergelijkbare zaken was dit eerder al wel het geval.

Grote aanbestedingen worden op Europees niveau uitgeschreven en zeer kritisch gevolgd. Kleine fouten zorgen hierdoor al een tijd voor grote problemen. Dit ondervond ook Saver. het samenwerkingsverband van reinigingsdiensten in de Brabantse gemeenten Roosendaal. Halderberge. Bergen op Zoom en Woensdrecht. Ze hadden een aanbesteding uitgeschreven voor tweehonderdvijftig ondergrondse afvalcontainers. die via chipkaarten gebruikt moeten worden. De gunningen moesten binnen een aantal weken worden ingediend. Een onmogelijke opdracht. zo klonk de conclusie van de rechtbank.

Het Bredase bekadelings- en leidingbedrijf Rasenberg was naar de rechter gestapt. Ze kregen gelijk dat Saver een reëlere termijn had moeten stellen voor de offertes. door het grote aantal technische eisen. Toch besloot de rechtbank om geen nieuwe aanbesteding te starten. Dit komt door de vraag van Rasenberg. omdat niet enkel het Bredase bedrijf zou profiteren van een nieuwe uitschrijving. Mogelijk zouden partijen zich niet hebben ingeschreven. vanwege de korte termijn.

Bron: BN/De Stem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.