Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
07
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Bedrijven samen aan de slag

De bedrijven van Westkanaaldijk/De Sluis in Nijmegen en Weurt gaan een voor Nederland uniek project aan door op allerlei terreinen de handen ineen te slaan. Ze huren gezamenlijk diensten in als Arbo. beveiliging. parkonderhoud. koeriers en inkoop. Er komen centrale eet - en slaapvoorzieningen voor chauffeurs.

Een centrale parkmanager zal het onderhoud van het terrein co?rdineren. Hij is verantwoordelijk voor de staat van wegen. trottoirs. groen en onderhoud van gevels.

Zo'n 190 bedrijven telt het bedrijventerrein op zowel Nijmeegs als Weurts grondgebied dat ligt aan de westzijde van het Maas-Waalkanaal. Vijfduizend werknemers verdienen er hun brood.

De nieuwe samenwerking krijgt gestalte vanuit een facilitypoint. een gemeenschappelijk aangekocht pand (kosten: 1.2 miljoen euro) met voorzieningen als vergaderruimte. kantoorruimten. catering en de co?rdinerend manager. Vanaf 1 augustus gaat het project definitief van start.

Het gebouw. waarvan de locatie nog even geheim wordt gehouden. is de kroon op het revitaliseringsprogramma dat vier jaar geleden is ingezet voor het verouderde bedrijventerrein. Allereerst werd het grondgebied grootschalig op de schop genomen. wegen en groen opgeknapt en gevels aangepakt. Nu slaan de ondernemers dus ook de handen ineen om continuering van het herstel te garanderen.

Een opmerkelijke stap daarin is de gemeenschappelijke parkeerplaats die bij het verzamelgebouw wordt aangelegd. Daar kunnen vrachtwagenchauffeurs veilig overnachten. "Nu slapen de chauffeurs nog kriskras over het bedrijventerrein". aldus voorzitter C. de Kloet van bedrijvenvereniging Westkanaaldijk/De Sluis.

Voor de chauffeurs komt er sanitair en catering. centraal geregeld vanuit een gemeenschappelijk pand dat tevens dienst gaat doen als goedkope vergaderruimte.

Klik hier voor het volledige artikel
Bron: de Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.