Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
07
12
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Belangenorganisaties wijzen overheid op duurzaam inkopen

De overheid moet duurzaam inkopen concreter aanpakken. Dat is in het kort de strekking van de brief die verschillende belangenorganisaties in samenwerking aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) hebben gestuurd.

Het zijn NEVI, MVO Nederland, De Groene Zaak, MKB Nederland en VNO-NCW die een appèl doen aan de overheid. Volgens hen heeft de overheid een belangrijke voortrekkersrol en kan zij middels duurzame inkoop innovatie bij ondernemers stimuleren.

Praktische uitwerking
De brief is een vervolg op het Advies Duurzaam Inkopen, dat de partijen een jaar geleden uitbrachten. Het kabinet en de Kamer waren daar erg over te spreken, maar de praktische uitwerking blijft achter. “Veel overheden lijken ermee onbekend of nog steeds te denken dat het duurder is. Of de noodzakelijke kennis en kunde om duurzaam in te kopen ontbreekt”, zo tekent NUZakelijk op.

Overnemen
Om duurzaam inkopen beter in te richten, geven de partijen ook aanbevelingen. Bijvoorbeeld het inrichten van één specifiek loket, zodat het duidelijk is waar mensen terecht kunnen. Een woordvoerder van de staatssecretaris heeft liet NUZakelijk weten dat Atsma gemeenten, provincies en waterschappen al heeft opgeroepen het Advies Duurzaam Inkopen over te nemen in hun inkoopbeleid.

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.