Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Belastingdienst wil ict outsourcen naar India

Ict-werkzaamheden van de Belastingdienst zullen in de toekomst in India worden verricht. De fiscus wil outsourcen om zich beter op zijn kerntaak te kunnen richten.


Staatssecretaris van Financiën Kees de Jager zegt dit in een interview met het blad Digitaal Bestuur. In India zal software worden aangekocht en callcenterpersoneel worden ingehuurd om de ambtenaren in Nederland van steun te voorzien. De Jager verzekert dat de klantgegevens van de Belastingdienst het land niet zullen verlaten. Het is nog niet duidelijk of de uitbesteding gevolgen zal hebben voor de werkgelegenheid.

Volgens De Jager behoort het bouwen en beheren van ict-systemen niet tot het takenpakket van de fiscus en moet outsourcing bijdragen aan het efficiënter innen van belasting en verstrekken van toeslagen. Kortgeleden liep dat nog mis toen het systeem voor het toekennen van huur- en zorgtoeslagen onhanteerbaar werd. De gegevens van tienduizenden Nederlanders raakten daardoor zoek in het systeem. Hetzelfde systeem speelde een hoofdrol in de analyse van ict-bestedingen door de overheid. Daaruit kwam naar voren dat er jaarlijks miljarden worden besteed aan systemen die gebrekkig werken of soms niet eens gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.