Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
06
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Belastingdienst wint e-Overheid Award 2006

De Belastingdienst heeft de e-Overheid Award 2006 gewonnen. de prijs voor de beste Europese aanbesteding op het gebied van ICT. De Belastingdienst Centrum voor ICT kreeg de prijs voor de vernieuwende wijze waarop de aanbesteding voor een nieuw softwarepakket voor het invorderingsproces werd aangepakt.

De prijs van het Kenniscentrum e-overheid wordt uitgereikt aan een overheidspartij die een aanbesteding op ICT-gebied heeft gedaan die veel meerwaarde heeft opgeleverd. Die meerwaarde kan bestaan uit innovatieve oplossingen. toenemend vertrouwen tussen overheid en bedrijfsleven. of efficiënte en zorgvuldige aanbesteding met zo min mogelijk administratieve lasten voor de betrokken partijen.
 
In de zoektocht naar een nieuw softwarepakket voor het invorderingsproces en naar een business partner die daaraan vorm kon geven. koos de Belastingdienst voor een nieuwe aanbestedingsvorm. namelijk die van de concurrentiegerichte dialoog. Daarbij gaan opdrachtgever en potentiële opdrachtnemers tijdens het offertetraject met elkaar in gesprek over wat zij van elkaar verwachten en wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens het traject krijgen de potentiële opdrachtnemer en opdrachtgever de gelegenheid elkaar te bevragen. waardoor meer duidelijkheid ontstaat over de wederzijdse eisen en verwachtingen.

Bron: Ministerie van Financiën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.