Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
02
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Belgische ondernemingen vaak aan de haal met Europese opdrachten

Tweederde van de opdrachten van Europese instellingen worden uitgevoerd door Belgische ondernemingen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Studiecentrum voor Ondernemersschap (SVO) in Brussel. Het merendeel van de bedrijven zijn ook nog eens gevestigd in de Brussel of de omgeving van de stad waar ook het Europees Parlement is gehuisvestigd.


Alle ondernemeningen uit de Europese Unie kunnen in aanmerking komen voor de oprdrachten. van ondermeer de Europese Commissie en het Europees Parlement. Toch gaat tweederde van de contracten voor opdrahten tussen 13.800 en 50.000 euro naar Belgische bedrijven. Ook gaat het opvallend vaak om ondernemingen die op ??n of andere manier verbonden zijn aan een buitenlandse firma.

De afstand van de Brusselse ondernemingen heeft een zeer grote invloed op de vele uitverkiezingen. Ze maken een grotere kans door de snelle levertijd. lage reiskosten. het snel oplossingen kunnen bieden bij problemen. de mogelijkheid om 's avonds te kunnen leveren en het persoonlijke contact. Later deze maand zullen ook de cijfers van de Nederlandse bedrijven bekend worden gemaakt.

Lees hier het volledige onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.