Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
05
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

Beloningsverschil mannen-vrouwen groter in procurement

Uit Amerikaans onderzoek onder procurement-professionals, blijkt dat vrouwen in dit vakgebied fors minder verdienen dan hun mannelijke collega's.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau PIU, dat het onderzoek uitvoerde onder ruim duizend inkoopmanagers in verschillende sectoren, concludeert dat vrouwen gemiddeld een jaarsalaris van 83.000 dollar verdienen, tegenover 118.000 dollar voor mannen.

Hogere bonus
Het loonverschil tussen mannen en vrouwen is volgens PIU te zien op elk niveau in de inkoophiërarchie. Voor dezelfde functie verdienen mannelijke categoriemanagers op regioniveau 27.000 dollar meer dan hun vrouwelijke collega's. Op directieniveau is het verschil 32.500 dollar. Ook strijken mannen consistent hogere bonussen op. Zelfs op het niveau van junior-inkoper kan een man drie keer hogere bonussen verwachten dan een vrouw.

Historisch verschil
De onderzoekers denken dat het verschil te maken heeft met de historische route die inkoop heeft afgelegd in door mannen gedomineerde sectoren als de industrie en finance. Het beeld uit het onderzoek strookt met andere onderzoeksresultaten, die aangeven dat mannen overal meer verdienen dan vrouwen. Alleen in procurement is het verschil wel groter dan in andere sectoren. Waar elders vrouwen in de Verenigde Staten 80 procent verdienen van het salaris van mannen, ligt dit percentage in procurement rond de 70 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.