Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Global
Soort:

Benelux en Oostenrijk werken samen in project voor medicijnen

België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk zijn begonnen met een gezamenlijk project, waarin belangrijke farmaceutische innovaties in kaart worden gebracht nog voor ze op de markt komen.
Door deze informatie staan de landen sterker bij bijvoorbeeld de inkoop van geneesmiddelen. Dat meldt Skipr.

De vier landen werken samen in het BeNaLuxA Collaboration en zijn begonnen met het project ‘Horizon Scanning System’. Door het structureel verzamelen en analyseren van informatie uit bijvoorbeeld onderzoek en literatuur krijgen de landen beter zicht op verwachte kosten, patiënten-aantallen en indicatie uitbreidingen. Daardoor kunnen er van te voren al beleidsbeslissingen worden genomen of gezamenlijke prijsonderhandelingen worden voorbereid. Horizon Scanning is een complex systeem, maar levert ook voor andere landen waardevolle informatie op. Het BeNaLuxA-verband nodigt daarom andere landen uit om op dit terrein samen te werken.

Inkoop geneesmiddelen
Volgens minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is internationale samenwerking op dit terrein belangrijk, omdat informatie dan nog beter wordt. De eerste experimenten met Horizon Scanning lieten dat ook zien. Door de informatie staat men sterker, stelt Schipper, bijvoorbeeld bij de inkoop van geneesmiddelen door zorgaanbieders.

Voorbereid zijn
Ook de Belgische minister De Block van Sociale Zaken en Volksgezondheid vindt de samenwerking belangrijk. Door goed voorbereid te zijn op de komst van farmaceutische innovaties, kan dit sneller ter beschikking worden gesteld aan de patiënten.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.