Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
09
13
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Economie
Soort:

Bergen op Zoom past inkoopbeleid aan

Om lokale ondernemers meer kans te geven op opdrachten, heeft het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom besloten het inkoopbeleid van de gemeente aan te passen aan de nieuwe Aanbestedingswet.

 

Bergen op Zoom wil de lokale ondernemers ondersteunen en geeft met het nieuwe inkoopbeleid ook hen de kans een opdracht binnen te slepen. Door de verhoging van drempelbedragen voor onderhandse leningen, hebben lokale en regionale ondernemers nu meer kans op opdrachten. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen eerlijke en gelijke kansen krijgt en hoopt zo de lokale economie te stimuleren.

Professionaliseren
Het nieuwe inkoopbeleid maakt ook dat het inkoopproces beter aansluit op actuele politieke thema’s als stimulering van de regionale economie, duurzaamheid, social return, innovatie en integriteit. De gemeente en haar externe leveranciers krijgen zo meer grip op hoe zij de samenwerking omtrent inkoop kunnen professionaliseren. Bergen op Zoom heeft in haar nieuwe beleid het doel van de nieuwe Aanbestedingswet verwerkt, wat leidt tot minder administratieve handelingen en betere toegang tot het inkoopproces voor het midden- en kleinbedrijf.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • Milco_Schmidt | 03-10-2013 om 11:59

    Mijn suggestie is ‘leningen’ te vervangen door ‘aanbestedingen’. Die spelcheckers ook altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.