Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
09
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Bescheiden feest voor 75-jarige Inkoopvereniging

De Coöperatieve Inkoopvereniging voor Visserijbenodigdheden (CIV) bestaat vijfenzeventig jaar. maar reden tot een al te uitbundig feest is dit niet. De beroepsgroep heeft zwaar te leiden onder de hoge brandstofprijzen. Bestuurslid Cor Tap. die verantwoordelijk is voor de inkoop van brandstof legt in de Texelse Courant uit hoe de gasolieprijs in de voorgaande jaren enorm steeg en nu is gestabiliseerd.

“We hebben geen invloed op de wereldmarkt. maar proberen zo scherp mogelijk in te kopen. Dat lukt ons aardig. met name bij smeerolie en verf. Ook landbouwers halen de smeerolie hier met vaten tegelijk weg. Om de drempel te verlagen hebben we het aanbod in de loop van de jaren verbreed.” Een groep vissers bedacht in 1931 om gemeenschappelijk brandstof. netten en andere benodigdheden gezamenlijk in te gaan kopen. Hiervoor werd de CIV opgericht. De vereniging begon in zeer kleine vorm. maar groeide in de jaren zestig en zeventig tot 35 leden.

De laatste tien jaar is er echter veel veranderd. doordat er veel kleine eurokotters hun opwachting maakten en er minder mag worden gevaren. Het verbruik van gasolie daalde in tien jaar van 35 miljoen liter naar 24 miljoen. Tevens daalde het ledenaantal naar 26. Om de kosten te drukken wordt de vereniging gereorganiseerd. De CIV zal zeker niet worden opgeheven. want gezamenlijk inkopen is in deze tijd zelf hard nodig. zo laat het bestuur weten.

Bron: Texelse Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.