Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
08
10
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: E-procurement
Soort:

Besparing e-procurement lopen flink op

Inkoop via internet kan middelgrote bedrijven een besparing opleveren van maar liefst 70 procent van hun tijd en kosten. Althans, dat beweert het Amerikaanse onderzoeks- en consultancybureau Aberdeen Group in een onderzoek naar e-procurement.

Per jaar kan een middelgroot bedrijf twee miljoen dollar besparen als ze aan e-procurement doet. Jaren geleden, in 1998, verrichte het Amerikaanse onderzoeksbureau ook al onderzoek naar de besparingen omtrent e-procurement. Met de komst van een aantal nieuwe resultaten afgelopen jaar werd dit oude onderzoek vergeleken.

Online en offline
Aberdeen Group voorspelde op basis van de omzetgroei tussen beide onderzoeksmomenten dat de bedrijfstak voor het inkopen via internet in 2003 een omzet weet te bereiken van negen miljard dollar. In 1998 bleek dat voornamelijk grote bedrijven aan e-procurement deden. In het jaar 2000 was dit aantal al flink gestegen. Een aanzienlijke grotere groep bedrijven deden hun inkopen toen al via internet. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau kunnen kleine bedrijven evenveel besparen als grote bedrijven wanneer ze via internet de applicaties voor e-procurement huren. Een gemiddelde aankoop met een offline afhandeling koste vorig jaar 107 dollar volgens Aberdeen Group. Online kostte dezelfde afhandeling maar 33 dollar.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.