Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
01
09
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

'Betaalgedrag overheid remt economie'

Als de Nederlandse overheid haar rekeningen eerder betaalt. betekent dat een enorme stimulans voor het bedrijfsleven. Het verbetert de kaspositie en levert extra banen op. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van incassobureau Intrum Justitia.

De kaspositie van het bedrijfsleven verbetert volgens de onderzoekers per direct met anderhalf miljard euro als openstaande bedragen binnen dertig dagen worden voldaan. De overheid betaalt nu na 46 dagen. Bovendien zou het op tijd betalen van de rekeningen tweeduizendend extra banen opleveren. Als iedereen in Nederland tijdig zijn verplichtingen nakomt. verbetert de kaspositie van het bedrijfsleven volgens het onderzoek met 15 miljard euro.

De arbeidsmarkt zou dan met ruim 26.000 banen groeien.Uit een eind vorig jaar door Intrum Justitia gehouden enquëte blijkt dat ondernemingen sinds het uitbreken van de kredietcrisis meer last hebben van wanbetalers. "Op tijd betalen maakt onze economie minder kwetsbaar". aldus bestuurslid Marcel van Es van het incassobureau. "We weten als geen ander dat juist liquiditeitsproblemen leiden tot failissementen. Dat kan anders en wij vinden dat de overheid daarin het voortouw moet nemen."

(c) ANP 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.