Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Betaalgedrag transportsector blijft achter

Betaalgedrag transportsector blijft achter

Over het algemeen betalen Nederlandse bedrijven steeds sneller. Alleen in de transportsector loopt de betalingstermijn op. Dat blijkt uit onderzoek van kredietbeoordelaar Graydon. In het eerste kwartaal van 2016 werden facturen in de transportsector pas na gemiddeld 43 dagen betaald. Het Nederlandse gemiddelde ligt op 40.7 dagen. Vergeleken met een jaar geleden worden facturen in deze sector nu anderhalve dag later betaald. Dat schrijft FD.nl.

“We weten dat in deze sector de marges flink onder druk staan”, aldus Graydon. “We zien ook dat in het afgelopen kwartaal het aantal starters, in vergelijking met een jaar eerder, verdubbeld is. Dat zorgt uiteraard voor meer concurrentie en met de lage marges in ogenschouw leidt dat tot alsmaar slechter betaalgedrag.”

Sneller betalen
In andere sectoren wordt het betaalmoraal van Nederlandse bedrijven steeds beter. Zo betaalden ondernemingen in de eerste drie maanden van dit jaar gemiddeld drie dagen sneller dan een jaar eerder. Dit geldt ook voor de IT- en communicatiesector. Deze voldoet zijn facturen gemiddeld na 37,9 dagen.

In de gezondheids- en welzijnszorg betalen bedrijven later dan een jaar eerder. Toch scoort die sector bovengemiddeld. Provinciaal gezien heeft Zeeland de kortste betaaltermijn. Wel is het gemiddelde iets opgelopen ten opzichte van een jaar eerder. Limburg en Noord-Brabant zijn de traagste betalers.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.