Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
01
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Betaling aan leveranciers V&D onzeker

Betaling aan leveranciers V&D onzeker

Leveranciers van V&D maken zich zorgen over hun positie na het faillissement van het bedrijf. Zij hebben spullen geleverd aan V&D, maar zijn daar nog niet voor betaald. “Of zij hun goederen terugkrijgen of alsnog worden betaald is volstrekt onduidelijk”, zegt advocaat Derk van Geel die een aantal leveranciers bijstaat.

In de algemene leveringsvoorwaarden van het warenhuis staat dat het de eigenaar wordt van de goederen zodra die geleverd zijn, tenzij andere afspraken zijn gemaakt. Alleen grotere leveranciers zijn echter in de positie om betere afspraken te maken. Volgens Van Geel bestaat er dan ook de angst dat eigenaar Sun er met het geld van de leveranciers vandoor gaat.

Pandrechten Sun
Sun heeft de pandrechten op de voorraden bedongen toen zij de banken uitkochten in juli 2015, schrijft het FD. Juridisch gezien gaat het eigendomsrecht van de leveranciers volgens Van Geel voor het pandrecht van Sun. Of het geld dat nu wordt verdiend met de verkoop van spullen naar Sun gaat of wordt achtergehouden voor de leveranciers is niet duidelijk.

Openhouden winkels
De angst dat de inkomsten uit de verkoop naar Sun gaan, wordt gevoed door het feit dat het openhouden van de V&D-winkels tijdens de uitstel van betaling moet worden gefinancierd. “Het uitgangspunt is dat Sun die surseance financiert. Dagverse producten die La Place elke dag nodig heeft, moeten bijvoorbeeld gewoon betaald worden. Gebeurt dat nu uit de opbrengsten van de verkoop van spullen van de leveranciers of betaalt Sun dat?”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.