Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Bizob verwacht groei in gezamenlijk inkopen door gemeenten

Gemeenten zullen steeds vaker gezamenlijk gaan inkopen. Dit is de conclusie die Marcel Sluijts trekt. De directeur van het Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (Bizob) kwam afgelopen maand in het nieuws doordat ze van de Europese Unie de tweede prijs ontvingen voor hun inkoopproject. Vijftien gemeenten kopen gezamenlijk in dankzij Bizob en besparen hierdoor veel geld. Sluijts verwacht zelfs dat er besparingen tot tien procent kunnen optreden.

“De kracht is dat het idee van onderop kwam en ook elders heel eenvoudig is toe te passen. Alleen al door de inkoopkracht te bundelen ontstaat een flink schaalvoordeel. Wij hebben vorig jaar zo’n acht miljoen bespaard. zo’n tien procent van het totale inkoopbudget.”

Het is voor Sluijts dan ook een uitgemaakte zaak dat steeds meer gemeenten zullen kiezen voor gezamenlijke inkoop. “De Tweede Kamer heeft onlangs de nationale aanbestedingswet aangenomen en de VNG stimuleert een beter inkoopbeleid met het project ‘Goed Besteed’. Gezamenlijk inkopen en een goed inkoopbeleid staat in veel gemeenten nog niet op de agenda. maar dat gaat snel veranderen. Wij kunnen bovendien een manier van samenwerken bieden die zich heeft bewezen en zo is te kopiëren. Verschillende regio’s hebben al belangstelling.”

Bron: Binnenlandsbestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.