Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
09
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

Blockchain nog niet klaar voor mondiale toeleveringsketen

Blockchain nog niet klaar voor mondiale toeleveringsketen

De blockchain is nog niet volwassen genoeg om globale productieketens te ondersteunen. Christian Lanng, CEO van Tradeshift, een start-up die zich richt op digitale facturering, stelt dat de technologie simpelweg niet genoeg transacties per seconde kan uitvoeren om de activiteit in toeleveringsketens bij te houden. Volgens hem zou het wel geschikt kunnen zijn voor certificeren.

In een interview met CNBC stelt Lanng dat mondiale toeleveringsketens te maken hebben met duizenden transacties per seconde. Een blockchain platform als Ethereum kan echter slechts zeven transacties per seconde uitvoeren. Daar zal volgens Lanng niet gauw verandering in komen; het is nog te duur en te complex om de technologie op te schalen.

Hype
Lanng meent dat de hype rond blockhain soms wat overdreven wordt. Bovendien zouden er nog veel misverstanden zijn rond de technologie. Mensen die er gebruik van willen maken, bedoelen volgens hem te vaak vooral dat ze zaken digitaal met elkaar willen verbinden. Tegelijkertijd stelt hij zijn veel bestaande toeleveringsketens niet gebouwd voor verandering, doordat ze bijvoorbeeld nog niet gedigitaliseerd zijn.

Rendabel
Volgens CNBC wordt al langer voorspeld dat supply chain management de eerste industrie wordt die op een rendabele manier gebruik kan maken van blockchain. Hoewel steeds meer bedrijven (en regeringen) onderzoek doen naar de praktische inpassing van de technologie wijzen meerdere onderzoeken uit dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat blockchain wijdverbreid wordt.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.