Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Blokker verlengt zijn betaaltermijn

Blokker gaat zijn betaaltermijn verlengen. In een interview met het FD stelde topman Casper Meijers van Blokker Holding dat hij geld uit het bedrijf zal halen door voorraden terug te brengen en door rekeningen later te betalen. Blokker gaat naar een betaaltermijn van maximaal 60 dagen. De leveranciers van het bedrijf staan niet te juichen, maar steunen blokker volgens de topman wel.

De strategie van Blokker is opvallend, omdat grote bedrijven de laatste tijd juist sneller lijken te betalen. Heineken, Randstad, FrieslandCampina, KPN, NS, TomTom en Jumbo tekenden een manifest waarin zij beloven de facturen van kleine toeleveranciers eerder te zullen betalen. Het initiatief kwam van Betaalme.nu.

Betaalme.nu wil 500 van de 1000 grootste bedrijven in Nederland achter het voornemen laten scharen, zodat ze hun betalingsgedrag verbeteren. Er wordt contact gelegd met Blokker om helderheid te scheppen over wat er precies bedoeld wordt. Een initiatiefnemer van Betaalme.nu hoopt dat Blokker de liquiditeit, die ze genereren door de verlenging van de betaaltermijn, gebruiken voor de kleine leveranciers. Deze hebben namelijk weinig liquiditeit en geen toegang tot bancaire financiering.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.