Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
09
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Logistiek
Soort:

Boeing bouwt extra stoelen in voor Ryanair

Doordat Boeing wel extra stoelen wil inbouwen in nieuwe vliegtuigen voor prijsvechter Ryanair mag het de komende jaren tweehonderd nieuwe toestellen leveren.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer een order geplaatst van honderd Boeing 737 MAX-toestellen, met een optie voor nog eens honderd extra vliegtuigen. De omvang van deze order zal vrijwel zeker op in totaal tweehonderd toestellen uitkomen, aangezien Ryanair erom bekend staat dat het steeds alle opties op bestelde vliegtuigen licht. De strijd om de aanbesteding liep tussen Boeing en het Europese Airbus. Volgens Ryanair-topman Michael O’Leary was Boeing bereid om verder te gaan dan Airbus.

Nieuw model
De bereidwilligheid om extra zitplaatsen in te bouwen was volgens O’Leary doorslaggevend. Deze stoelen hebben voor Ryanair een waarde van zo’n 1 miljoen dollar per jaar. De 737 MAX is alweer de vierde generatie van de Boeing 737, een toestel voor de middellange afstand met een capaciteit van ongeveer 140 tot 200 passagiers. Het eerste toestel van dit type levert het in 2017, vijftig jaar na de eerste 737.

Populair en zuinig
In totaal heeft de vliegtuigbouwer uit Seattle al meer dan 2200 orders binnen voor het populaire toestel, dat een betrouwbare reputatie geniet in de markt. De vliegtuigen die Ryanair koopt, zijn zo ontworpen dat zij relatief weinig brandstof gebruiken. Dit is zeer belangrijk voor de luchtvaartmaatschappij, die als prijsvechter bekend staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.