Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
01
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Economie
Soort:

Boeing haalt banden leveranciers aan na problemen met Dreamliner

Door een koerswijziging bij Boeing gaat de vliegtuigbouwer uit Seattle leveranciers simpelere contracten voorleggen en wil het de onderlinge banden verder aanhalen.

Volgens het blad Aviation Week zit het Amerikaanse bedrijf momenteel midden in een proces om de inkoop te herstructureren. Simpelere contracten en betere relaties met leveranciers moeten leiden tot kostenverlagingen en competitievere marktprijzen voor klanten.

Nieuwste toestel niet brandveilig
Ondanks de belangstelling van het bedrijf voor sourcing en het implementeren van kostenverlagende maatregelen, zal Boeing echter wel moeten blijven letten op kwaliteit in het productieproces. De afgelopen maanden zijn er verschillende gebreken bij het nieuwste passagiersvliegtuig aan het licht gekomen. Een van de vliegtuigen vatte brand op een luchthaven en een ander toestel kreeg te maken met een brandstoflek.

Oorzaak gebreken moeilijk te achterhalen
De problemen met de 787 Dreamliner kunnen betekenen dat Boeing aanpassingen moet doen in de productieprocessen of in de keten van toeleveranciers. Met de productie van vliegtuigonderdelen op verschillende plekken ter wereld en bij verschillende bedrijven kan het echter moeilijk zijn de oorzaak van de problemen te achterhalen. Een beter inzicht in de supply chain kan Boeing daarbij wellicht helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.