Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
12
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Booking.com stelt ongeoorloofde eisen aan hotels

Booking.com stelt ongeoorloofde eisen aan hotels

Booking.com is op de vingers getikt door de Duitse kartelwaakhond, omdat het bedrijf ongeoorloofde eisen zou stellen aan hoteliers. Volgens het ‘Bundeskartelamt’ eist de hotelwebsite prijsgaranties van hotels die de concurrentie beperken.

Eerder dit jaar kreeg Booking.com al aan de stok met de Duitse toezichthouder. De internetonderneming verbood hoteliers om kamers op hun eigen site of bij andere boekingsites aan te bieden tegen scherpere prijzen. Ook werden hoteleigenaren verplicht om de voordeligste boekingsvoorwaarden en beschikbaarheid te reserveren voor Booking.com, schrijft het FD.

Te weinig vrijheid
De hotelwebsite wijzigde daarop deze zomer de contracten met de Duitse hotels, maar deze aanpassingen zijn onvoldoende, stelt de kartelwaakhond nu. Booking.com staat hoteliers nu wel toe om overnachtingen goedkoper aan te bieden op andere boekingportals, maar op de eigen site hebben ze die vrijheid nog niet. Dit is volgens het Bundeskartelamt nog steeds in strijd met de mededingingsregels.

Beste prijs-clausules
“Ook deze zogenoemde ‘beperkte beste prijs-clausules’ beperken zowel de concurrentie tussen bestaande portals, als tussen hotels”, stelt Andreas Mundt, directeur van het Bundeskartelamt. “De mogelijkheid voor een hotel om overnachtingen goedkoper aan te bieden bij een andere boekingsite is heel beperkt, zolang het op de eigen site hogere prijzen moet rekenen.” Booking werd eerder dit jaar al op de vingers getikt door Franse mededingingsautoriteiten en krijgt tot eind januari om de gewraakte voorwaarden uit de contracten te halen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.