Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
12
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Brabants aanbestedingsprotocol gepubliceerd

De vijf grote Noord-Brabantse gemeenten hebben samen een protocol gepubliceerd. waarin alle stappen voorkomen die doorlopen moeten worden bij het voorbereiden en uitvoeren van een Europese aanbesteding. Het is een praktisch document. dat ook voor andere decentrale overheden nuttig kan zijn.

De gemeenten Breda. Eindhoven. ?s-Hertogenbosch. Tilburg en Helmond. verenigd in de BESTH5. voltooiden op 25 oktober 2004 het 'Protocol bij Europese Aanbestedingen'. dat op 11 december werd aangeboden aan burgemeester Vreeman van Tilburg. Het Protocol is het resultaat van een project van de Werkgroep Europees Recht van de BESTH5.

In het Protocol wordt de Europese aanbestedingsprocedure stapsgewijs uiteengezet. Bij iedere stap wordt gewezen op mogelijke risico's bij het niet of niet correct uitvoeren ervan. Het Protocol bevat geen beleidskeuzes. maar het belang van een heldere doelstelling en het volgen van een goede taktiek worden benadrukt. Ook actuele vraagstukken. zoals de accountantscontrole en de Alcatel-termijnen. worden behandeld.

Het Protocol bij Europese Aanbestedingen is een compact en praktisch document. dat een goed overzicht biedt van de regels en risico's waar een aanbestedende gemeente mee te maken krijgt.

Het volledige artikel en het volledige protocol zijn hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.