Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: PMI
Soort:

Brexit zorgt voor instorten Britse inkoopmanagersindex

Brexit zorgt voor instorten Britse inkoopmanagersindex

De eerste Britse inkoopmanagersindex na het brexit-referendum is fors gedaald. De maandelijkse peiling van onderzoeksbureau Markit onder inkoopmanagers in de industrie- en dienstensector toont aan dat de Britse economie snel is verslechterd. De graadmeter daalde in juli naar het laagste punt in zeven jaar.

De gecombineerde inkoopmanagersindex daalde van 52,4 naar 47,7. Een cijfer onder de 50 duidt op een afname van de activiteiten. De flinke daling duidt volgens het FD op het risico dat de Britse economie in een recessie schiet.

Zwakke start
“Het verenigd Koninkrijk is het derde kwartaal zwak gestart”, zegt Markit in een verklaring. “De productie en de nieuwe orders daalden allebei voor het eerst sinds eind 2012. Het optimisme in de dienstensector over het komende jaar viel terug naar het laagste niveau in 7,5 jaar.”

Schokeffect
Markit vraagt zich af of de verslechtering zal doorzetten in augustus, of dat er in juli alleen sprake was van een schokeffect. “Gezien de recorddaling in de verwachtingen bij de dienstensector is er echter de indruk dat op de korte termijn op zijn minst meer pijn zal volgen.”

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.