Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
11
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

Brits bedrijfsleven bereidt supply chains voor op harde Brexit

Brits bedrijfsleven bereidt supply chains voor op harde Brexit

In het Verenigd Koninkrijk groeit de vrees dat Theresa May haar ‘scheidingsverdrag’ niet door het Britse parlement krijgt. Daardoor neemt de kans op een harde Brexit toe, wat toeleveringsketens ernstig kan verstoren. Britse zakenmedia laten dan ook weten dat het bedrijfsleven volop maatregelen treft om voorbereid te zijn op dit, voor hen, minst wenselijke scenario.

Britse bedrijven zijn onder meer bezig met het op voorraad leggen van goederen, zodat ze genoeg reserves hebben, wanneer een harde Brexit de toeleveringsketens bereikt. Ook zijn ze op zoek naar nieuwe leveranciers en productiemogelijkheden. Veel van hen waren daar al langer mee bezig, maar veel bestuurders spreken hun zorgen nu pas uit, uit angst dat een politiek standpunt klanten weg zou jagen.

Bevoorrading
Zeker fabrikanten zijn volop op zoek naar opbergruimte om goederen langere tijd te kunnen bewaren. Dat geldt bijvoorbeeld voor AO World, een online retailer gespecialiseerd in elektronica, dat met haar huidige voorraad 35 dagen vooruit kan. Het moet daarom op korte termijn haar reserves verhogen.

Nieuwe realiteit
Compass, de grootste cateraar ter wereld, stelt dat het al lange tijd in gesprek is met haar eigen leveranciers om te bepalen hoe het haar toevoerbronnen en menu’s kan aanpassen aan de nieuwe Brexit-realiteit. CEO Dominic Blakemore benadrukt dat het bedrijf zich op alle mogelijke scenario’s voorbereidt. Dat geldt niet voor de meeste bedrijven, denkt Michael Saunders, beleidsmaker bij de Bank of England. Hij stelt dat het grootste deel van het Britse bedrijfsleven geen idee heeft hoe het zich moeten voorbereiden op een ‘no-deal’ Brexit.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.