Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
06
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Britse jurist: "Denk aan afdekken risico's bij sourcen in mkb"

Bedrijven in het mkb vormen een interessante groep leveranciers waar doorgaans veel toegevoegde waarde te vinden is. Maar hier gelden wel specifieke regels voor het opbouwen van langdurige relaties.

Inkoopprofessionals in grotere bedrijven moeten een eerlijk en consistent contractueel raamwerk op z’n plek krijgen, dat ook nog eens ruimte geeft voor de nodige flexibiliteit. Een regelmatige dialoog is ook nodig om een optimale waarde te halen uit leverancierscontracten met het mkb. Dit schrijft Ed Wright, partner bij het Britse juridische adviesbedrijf Shakespeares, op supplymanagement.com.

Standaard

Volgens Wright is het neerzetten van een standaard een belangrijke voorwaarde bij het inkopen van goederen en diensten bij kleine en middelgrote bedrijven. Deze moet risico’s afdekken in het geval een leverancier zich niet aan de afspraken weet te houden. Toch moet er de mogelijkheid bestaan af te wijken van de standaardafspraak, om te voorkomen dat mkb-bedrijven geen last krijgen van een tekort aan werkkapitaal. Dit vergt open communicatielijn met leveranciers, om op de hoogte te blijven van hun behoeften wat betreft betalingsvoorwaarden en middelen.

Risk management
Naast deze tips geeft Wright mee dat risk management belangrijk is. Met name kleinere bedrijven dragen risico met zich mee dat ze niet in staat zijn om hun leveringsbeloftes na te komen. “Leveranciers moeten volledig begrijpen met welke voorwaarden zij akkoord zijn gegaan en de gevolgen als zij hier niet aan kunnen voldoen”, aldus de jurist. Het afwegen van financiële risico’s ten opzichte van de voordelen is volgens hem overigens iets dat inkopers serieus dienen te nemen. Als het niet mogelijk is om over winst- en verliescijfers van de leverancier over drie jaargangen te beschikken, kan de inkoper er in sommige gevallen voor kiezen akkoord te gaan met informatie over slechts twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.