Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
03
18
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Supply Chain
Soort:

Britse KFC moet restaurants sluiten

Britse KFC moet restaurants sluiten
Foto: Pixabay

Kentucky Fried Chicken (KFC) moet in het Verenigd Koninkrijk voor een langere tijd zevenhonderd van de 870 restaurants gaan sluiten. De oorzaak daarvan is een probleem in de supply chain. Dat meldt Logistiek.nl.

Honderden restaurants waren al gesloten, omdat er geen kip meer is. KFC stapte een paar weken geleden van bezorger Bidvest over naar de nieuwe bezorger DHL. Dit bedrijf moet nu de aanvoer van de meest belangrijke grondstof van KFC, kip, gaan verzorgen, maar DHL kampte meteen al met een logistiek probleem. Volgens Britse media kan de sluiting van de verschillende restaurants lang duren. Dit kost het Britse KFC 1,13 miljoen euro per dag.

Totale chaos
Het contract van DHL met KFC leidde tot grote problemen in de computersystemen van de bezorgers van DHL. Daarnaast kwamen de vrachtwagens met kip door een ongeluk in Engeland ook nog uren vast te zitten op een snelweg. Volgens de Daily Mail ontstond er daardoor een totale chaos bij het distributiecentrum van DHL.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.