Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
08
13
Dennis Mensink
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Dennis Mensink
Dossier: Economie
Soort:

Britse regering spoort aan tot actie Europese richtlijnen

De Britse regering ziet de nieuwe Europese inkooprichtlijnen helemaal zitten en heeft naar eigen zeggen ‘ambitieuze plannen’ voor een soepele overgang naar deze richtlijnen. Een zogenoemde Procurement Policy Note (PPN), gepubliceerd door de Britse regering, spoort openbare lichamen aan tot actie zodat men zo snel mogelijk kan profiteren van de voordelen van de nieuwe voorschriften.

 

In juli is overeenstemming bereikt over de nieuwe richtlijnen en naar verwachting vindt aanvaarding door het Europese Parlement in het najaar plaats. De richtlijnen geven een impuls aan het MKB, is het idee. Zo is er sprake van een vereenvoudigde procedure voor de beoordeling van leveranciers, meer vrijheid om te onderhandelen, waarborgen tegen corruptie en betere regels voor sociale factoren en milieu.

Ondersteuning prioriteiten
De veranderingen ondersteunen volgens de Britse regering haar prioriteiten als het gaat om de economische groei en de vermindering van het tekort. Namelijk door het aanbestedingsproces sneller, goedkoper en effectiever te maken voor zowel het bedrijfsleven als de aanbesteders.

Dennis Mensink
Door Dennis Mensink
Dennis Mensink schreef in het verleden onder meer voor titels als NRC Handelsblad, AD en FEM en coördineerde verschillende corporate uitgaven. Momenteel combineert hij het mooie redactiewerk met het ondernemerschap bij Functioneel Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.