Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Bureaucratie Jeugdwet belemmert jeugdzorg

De overgang van de jeugdzorg naar gemeenten kost jeugdinstellingen zoveel tijd en geld, dat zij bang zijn dat de kinderen eronder zullen lijden. Begin volgend jaar gaat de Jeugdwet van start en wordt de jeugdzorg overgeheveld.

Jeugdinstellingen moeten ambtenaren van gemeenten inschakelen voor het inkopen van medische zorg. Dat gaat ten koste van het bedrag dat de instellingen overhouden voor de jeugdzorg zelf. `Alleen al die 3 procent voor `uitvoering` die er bij ons afgaat, kost hier dertig gedragswetenschappers hun plek, die nu nog 1.800 kinderen helpen`, zegt bestuurslid Peter Dijkshoorn van Accare, een organisatie voor jeugdpsychiatrie tegen het NRC.

Dat er minder kinderen terecht kunnen in de psychische zorg, baart de GGZ ook zorgen. Het aantal kinderen met een psychische diagnose is volgens de regering te hoog en de zorg is duur. Politici willen dat kinderen met problemen eerst worden beoordeeld door scholen, maatschappelijk werkers of een wijkverpleegkundige. Dat is allemaal om de kosten van de diagnose te drukken.        

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.