Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
03
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Burgermeester Eindhoven zou vriendje matsen

Er zijn Europese aanbestedingsregels overtreden en toenmalig burgemeester Sakkers heeft een bevriende relatie de opdracht gegund om voor bijna 3 miljoen euro de binnenstad van Heerlen met camera''s te beveiligen. Dat concludeert het Limburgs Dagblad afgelopen zaterdag naar aanleiding van een eigen onderzoek naar de gang van zaken rond de bewakingscamera''s in Heerlen.

Volgens de krant zou Sakkers. nu burgemeester van Eindhoven. een miljoenenorder hebben toebedeeld aan beveiligingsbedrijf VCS International BV uit Waalwijk. zonder dat andere bedrijven daarvoor in aanmerking zouden zijn gekomen. Dat is in strijd met de Europese aanbestedingsregels.

Burgemeester Sakkers en zijn ambtenarenkorps zouden de Heerlense gemeenteraad hebben misleid door cijfers te manipuleren. waardoor het niet nodig leek om de miljoenenorder aan te besteden en dus onderhands aanbesteed kon worden. De krant stelt. op basis van gesprekken met diverse anonieme betrokkenen. dat Sakkers daarbij een belangrijke rol speelde.

"Volgens mij is alles netjes gegaan. Mochten er toch fouten zijn gemaakt. dan zal ik mij daar tegenover de gemeenteraad over verantwoorden". liet Sakkers in een verklaring via zijn woordvoerder weten.

De woordvoerder van Sakkers bevestigde dat de burgemeester de directeur van VCS in 2003 heeft leren kennen in het Scheveningse Kurhaus. Daar werd een congres gehouden over beveiliging. Kort daarop volgde de miljoenenopdracht van de gemeente Heerlen aan het beveiligingsbedrijf. waar Sakkers twee jaar later benoemd werd als commissaris.

De SP-fractie heeft aangegeven de gang van zaken aan de orde te willen stellen in de eerstvolgende raadsvergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.