Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Duurzaam inkopen, Grondstoffen
Soort:

C&A zoekt leveranciers in China, Pakistan en Afrika

C&A zoekt leveranciers in China, Pakistan en Afrika

C&A verwacht op korte termijn een tekort aan biokatoen en onderzoekt daarom inkoopmogelijkheden bij leveranciers in China, Pakistan en Afrika. Op dit moment komt bijna 90% van de biokatoen van C&A uit India.

C&A staat op de eerste plaats in een door Textile Exchange opgestelde top 10 van gebruikers van biokatoen in 2014. Het winkelbedrijf heeft in 2014 meer dan 46.000 ton gecertificeerd biokatoen gebruikt. Dat zou meer zijn dan welke andere retailer ook ter wereld. Rond de 40 procent van de totale katoenverkoop van C&A bestaat uit biokatoen. Dat schrijft de nieuwsredactie van Deal!

Duurzaam geproduceerd
Jeffrey Hogue, Chief Sustainability Officer (CSO) bij C&A Global. "Het ziet ernaar uit dat we onze doelstelling gaan halen om in 2020 uitsluitend duurzaam geproduceerd katoen in te kopen."  Dat de biokatoen schaars wordt vanuit India is voor C&A een uitdaging om nieuwe duurzame wegen te vinden. Hogue tegenover Deal!: “Het verkennen van nieuwe inkoopmarkten om aan onze behoeften te voldoen, heeft bij ons een hoge prioriteit. We streven ernaar om duurzame en hoogwaardige producten te bieden die van biologische materialen zijn gemaakt en waarvan de productieprocessen transparant zijn, onze natuurlijke hulpbronnen beschermen, veilig zijn voor de mens, en voldoen aan de wensen van onze klant. Tegelijkertijd hebben we ook een verplichting ten opzichte van de boeren die in deze sector werkzaam zijn.”

 

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.