Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
03
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline Bon
Dossier: Supply Chain
Soort:

Calamiteiten Japan: wereldwijde gevolgen supply chains

De aardbevingen en tsunami in Japan hebben niet alleen invloed op de lokale bevolking, maar ook op de wereldwijde supply chains van bedrijven. Veel fabrieken en producenten in Japan moeten hun productie staken.

Japanse autoriteiten hebben grote autoproducenten en fabrikanten van semiconductors de opdracht gegeven het werk stil te leggen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de wereldwijde supply chains, stelt de Amerikaanse website SupplyChainDigital.com.

Vertraging
Leveranciers krijgen te maken met een vertraagde levering van producten en onderdelen. Hierdoor ondervinden ze problemen bij het distribueren en verschepen. Voor Japanse autoproducenten als Honda, Toyota en Nissan is de schade qua productie nog te overzien, maar door de verslechterde infrastructuur kunnen ze de auto’s bijna niet vervoeren. Een zegsvrouw van Honda zegt dit tegen persbureau AP. “Doordat zowel de wegen als distributiesystemen verwoest zijn, is het voor ons op dit moment op geen enkele manier mogelijk om onze auto’s weg te krijgen van onze productiefaciliteiten.” Volgens experts zullen deze problemen nog zeker twee weken aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.