Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
02
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Carrefour sluit inkoopalliantie met supermarkten

Carrefour, de franse retailer, heeft een overeenkomst gesloten met de kleinere supermarkten Cora en Supermarchés Match om gezamenlijk producten in te kopen. Het gaat om een overeenkomst voor de lange termijn gericht op alle levensmiddelen, behalve private labels, producten van MKB's en verse landbouwproducten. Dat schrijft Deal!

Carrefour is de op een na grootste supermarktketen ter wereld met meer dan 10.000 winkels in 30 landen. Carrefour is met een omzet van meer dan 100 miljard (cijfer uit 2013 red.) de grootste supermarkt in Europa.

Toename concurrentie
Carrefour ziet in Frankrijk de concurrentie sterk toenemen en de marges staan door ketens als Aldi en Lidl sterk onder druk. Cora en Match zijn veel kleinere spelers dan Carrefour. Cora heeft in Frankrijk 69 hypermarkten, met een omzet van zo'n vijf miljard. Supermarchés Match haalde met 140 supermarkten een omzet van 1,2 miljard euro.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.