Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
12
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Cash-to-cash motor lokale sourcing India

Wat gaat er gebeuren nu India grote retailbedrijven toelaat op de binnenlandse markt? De komst van winkelketens als Wal-Mart en Carrefour kan sourcing in het land weleens ingrijpend veranderen.
De Indiase regering kondigde eind november aan dat het de deuren gaat openzetten voor buitenlandse investeerders. Internationale retailgiganten, die tot nu toe nog niet direct konden verkopen aan Indiase consumenten, kunnen hierdoor een meerderheidsbelang bezitten in joint ventures met lokale partners, weet Procurement Leaders. De gedachte achter deze beleidswijziging is dat lokale sourcing van de bedrijven andere sectoren, met name de agrarische sector, zal stimuleren.


Versnellen cash-to-cash

Vooral de grote agrarische sector in India kampt met een productieoverschot. Een analyse op procurementleaders.com wijst erop dat lokale sourcing retailketens kan helpen om hun cash-to-cash cycle te versnellen, wat gezien de cashproblemen waar zij mee worstelen zeer interessant is. De CEO van Wal-Mart International zei onlangs dan ook er naar uit te kijken een rol te spelen in de groei van vele kleine en middelgrote bedrijven door hun aanwezigheid in het land.

Behalen van schaal
Toch blijft het behalen van schaal in de Aziatische economie een probleem. “Zelfs als Wal-Mart haar doel behaalt van het bouwen van een netwerk van 35.000 boeren in 2015, dan is dat nog steeds een fractie van de arbeidsbevolking van 450 miljoen”, schreef Time Magazine recentelijk op. “India zou weleens de enige plek ter wereld kunnen zijn waar zelfs Wal-Mart problemen heeft met het behalen van schaal.” Toch is het potentieel aanwezig, omdat ook kredietbeoordelaars als Fitch positief reageren. Maar of grote retailers trouw blijven aan hun bedoelingen en of zij hun plannen waar kunnen maken, zal volgens Procurement Leaders sterk bijdragen aan het economische beeld in een land waar inefficiënte supply chains grote gevolgen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.